2013. január 22., kedd

A magam örömére



ez minden bizonnyal egy igen megosztó klip... de nem érdekel, nekem tetszik, a szabadsága és az egyszerűsége miatt. ;)

jó pár nappal ezelőtt olvastam egy postot Oravecz Nórától, és ott akadtam egy igen szimpatikus és építő gondolatra, miszerint minden nap fogadj meg valamit. egész pontosan fogadd meg, hogy ezt és azt nem csinálod többet. pl. nem utasítod vissza az érdekesnek tűnő dolgokat, csak mert  félsz. no, elkapott a hév engem magamat is, és azóta "használom". nem minden nap, de több ilyen is volt. és meglepően jól megy. tenni dolgokat magadért... olyan logikus. mégsem természete annyira.

az első az volt, hogy mostantól határozatlan ideig nem nézek pornót. nincs, soha nem is volt rám jó élettani hatással, mert nem ismertem benne mértéket; ugyanis nem egy olyan dolog van, amit szívesen kipróbálnék, de mégsem teszem. ahhoz nekem mérhetetlen minőségű bizalom kéne... ezt a pornófilmek klasszul áthidalják, fasza hasonmásai a kábítószernek... túl magasra rakják a lécet. kell ez nekem? nem. (volt, hogy kifordultam magamból eme fantasztikus szokás miatt. a részletek szomorúak, és jó alapjai lehetnek egy pszichológiai elemzésnek, amin azonban már túl vagyok.) és lássatok csodát, kibírom nélküle, akkor is, ha hancúrmentes napjaim vannak. a fantáziám csodákra képes, és jóval emberközelibb :)

a második az volt, hogy önzőbb leszek, többet foglalkozom magammal. elfogadom, hogy nem mindenki ért meg, és ez így van jól. nem tolom mindenki alá a széket, nem ijedek meg, ha vlk mérges rám, és ha nem érti meg elsőre, mit miért teszek. azóta többet vagyok egyedül - mert most ez esik jól. nagyobb a nyugi, a csend, s idővel ez nem csak az engem körülvevő helyekre és helyzetekre lett igaz, hanem arra is, ami idebent zajlik, bennem. sokan kérdezik, mi újság, én meg mondom, hogy nyugi van, filmeket nézek, nagyokat alszom, tanulok, és ennyi, és ez jó. nem hiszik el. majd fogják.

a harmadik az volt, hogy nem rendelek minden nap kaját, néha főzök, több zöldséget eszem, megint elkezdek egészségesebben élni. és jobban érzem magam tőle. azért is, mert a szervezetemnek jobb, meg azért is, mert a pénztárcámnak is jobb, és jó érzéssel tölt el tenni valamit magamért; valami egyszerűt.

a negyedik, hogy ha beteg vagyok, nem hurcolom el magammal a munkahelyemre és vissza, amíg meggyógyulok, hanem szépen a seggemen maradok, és kipihenem. és milyen jó is ez. :)

az ötödik; az apróságok. butaságnak tűnő, bagatell apróságok, amik örömet okoznak. hogy nem nélkülözöm őket.

  • elemet venni a hi-fi távirányítójába. földöntúli öröm reggel egy gombnyomással bekapcsolni a rádiót, és csak akkor kimászni az ágyból, amikor nagyjából magamhoz tértem a pezsdítő ütemektől. (lustaság fél egészség, ha-ha.)
  • megpróbálni relaxálni. komolyan venni magam. mindig is hadilábon állni a lazítással. (ne kérdezzétek, hogy eddig miért nem.) eddig egyszer próbáltam, tök jól ment. egyedül a szívem környéke nem óhajtott kisebb sebességbe kapcsolni, "elengedni'.. idővel. ;)
  • venni egy rakat zöldséget, és isteni görögsalit csinálni. (no comment)
  • elmenni a barátnőmmel vásárolni, és adott pillanatbeli intuícióktól vezérelve venni ruhákat. és nem lelkiismeretfurdalást érezni miatta. (ez egy normális emberi dolog...)
  • elkezdeni félretenni pénzt a majdani egyszeri lakásomra, és közben nem azon rágódni, hogy marad-e elég pénzem. (marad. ...)

no hát, ilyenekre kell gondolni. és oltári jó. úgyhogy folytatom, azt hiszem, s ajánlom nektek is. :)

2 megjegyzés: