2016. február 22., hétfő

oké.

hiába, igaz, hogy idővel edződünk. 
nem az idő múlása tehet róla, hanem a megélt idő. (a legújabb kutatások szerint az az idő, amit tevékenyen töltesz, gyorsabban telik, mint az, amit nem. én nem bánom.)
egyre gyorsabban visszalendülök az eredeti kiindulási pontba, a belső, nem épp tökéletes, de a saját egyensúlyi pontomra. mint egy apró kis vörös hajú keljfeljancsi. 

az én életmódomnak ez a hátránya.
hogy egyre gyakrabban kell kibillenni mostanában.
de az a nagy büdös helyzet, hogy egyre jobban értem és érzem, vallom; mi magunk vagyunk az egyetlen élőlény a földön, akire mindig számíthatunk. nekünk kell tudnunk, kik vagyunk, hogyan működünk, mi a fontos nekünk, miben hiszünk. és ha ez megvan, ha tudjuk, hogy mindig képesek leszünk fenntartani önmagunkat, mindig tudunk békét teremteni valahogy magunkban, ha szükséges; képesek vagyunk örömet okozni magunknak (úgy is :P ), ha értjük, hogy önmagunk számára mindennek eredője az ego, az én, az, hogy az rendben legyen, és meg tudjon küzdeni, amivel kell, egyedül is, ha kell; akkor oké, az egész. 

akkor oké a világ,
oké a csalódás, vagy legalábbis azzá tehető,
oké a fájdalom,
az érzés,
a szeretet is,
és oly sok minden más. 

persze ettől vagy erős is, 
és ettől nő idővel kéreg a szíved köré, úgyhogy vigyáznod kell;

időről-időre hagyni kell, hogy valaki teljesen megborítson, megpörgesse a világod, kihúzza a lábad alól a talajt, és Te újra építkezni kezdhess; Rajtad áll, hogy a régi alkotóelemekből választasz-e, de az biztos, hogy lesznek újak is, és ez jó, ez kell. ez oké.

örülök, mert azt érzem, az elmúlt évek érdekes - nem fehér vagy fekete; néha megfelelő, de mégsem jó; máskor nem az ideális, korántsem, mégis jó... - döntései után megint az van, hogy kicsit tudom kívülről lárni magam, képes vagyok önmagamba kapaszkodni, és egyre kisebbeket esni, közben egyre finomabban és óvatosabban keresni azt, akinek hagyni kell



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése