2016. február 4., csütörtök

Olvasónapló

a Tetovált lányt gondolom, senkinek nem kell bemutatni.

A könyvet javaslom azoknak, akik szerették az eredeti filmsorozatot, és szeretnének kicsit mögé látni, többet tudni és érezni, és érdekli őket az északiak életvitele, stílusa, gondolkodásmódja.

Az írás annyira jó, mert azt a megfoghatatlan dolgot, ami annyira megkülönbözteti egyik kultúrát a másiktól, érzésszinten tudja átadni. Továbbra is szavakba önthetetlen marad, de mégis "átjön", épp úgy, mint a filmek estében, de még mélyebben, és mélyebbre is ragad, bennünk. 

Javaslataim a könyv(ek) olvasásához: 

- NE most akarj leszokni a kávéról. (ÚGYSEM FOG SIKERÜLNI.)
- A cigiről SE. (ne aggódj; a könyvben sem megy túlságosan senkinek.)
- Ha izgalmatlan a szexuális életed, számíts rá, hogy most ÉSZRE IS VESZED.  
- A szexuális nyitottságod hiányával ugyanez a SZOMORÚ HELYZET.
- Ha mindennapi társad lesz a SAJTOS SZENDVICS, amit egy idő elteltével a legkívánatosabb fogásként fogsz értékelni, a kifejezés olvasásától is hihetetlen mód beindul a nyálelválasztásod, és képes leszel az éjjel-nappaliba is levándorolni sajtért az éjszaka közepén,  - vagy esetleg fura halas konzerv izékért -, ne lepődj meg. IGEN, lehet, hogy függőséget okoz. (Én mondjuk az utóbbit utálom, azzal nem fertőződtem meg most se.)  (Kb. olyan ez, mint amikor a Végtelen történet-ben a srác olvassa a Végtelen történetet, amiben esznek, és ő is megéhezik. De a mechanizmus tapasztalataim alapján a Gyűrűk Urával is működik, csak lembas általában nincs kéznél, így a függőség ott nem túl valós veszély...)

A fentiek azonban senkit ne riasszanak el a dologtól.
Már csak azért se, mert a ez a könyv nagyon is alkalmas az északi irodalom megszeretésére, megszerettetésére.

Ki tudja, egyszer talán már annyira edzett leszek, hogy még azt a szerencsétlen Tirzát is kiolvasom...?






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése